Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Garagebedrijf Leo Hoeben hecht waarde aan een open communicatie en transparantie naar de klant toe, en plaatst daarom op deze pagina de veelgestelde vragen.

Is een APK keuring verplicht?

Ja, een APK keuring is verplicht voor auto’s ouder dan 3 jaar.

Hoe werkt de herkeuring?

Wanneer uw auto niet door de keuring komt dan heeft u 3 weken gelegenheid om de benodigde reparatie uit te voeren, waarna een gratis herkeuring zal plaatsvinden.

Steekproef bij APK-keuring?

De APK-regeling is in het belang van ieders veiligheid. Niet alleen die van de bestuurder, maar ook van u als medeweggebruiker.

Om fraude tegen te gaan zal steekproefsgewijs een keuring door een onafhankelijke keurmeester plaatsvinden om te kijken of Leo Hoeben de keuring volgens de richtlijnen heeft uitgevoerd.

Is een alarmsysteem verplicht?

Een alarmsysteem kan vereist zijn afhankelijk van het type auto en assuradeur.

Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Wel wordt geadviseerd om in perioden waarbij de maximum temperatuur beneden 8 graden is de auto te voorzien van winterbanden omdat die dan een betere grip en dus meer veiligheid bieden.

Bandenopslag

Leo Hoeben verzorgt voor u niet alleen het wisselen van zomer- en winterbanden maar kan de extra set banden ook voor u in opslag nemen zodat ze in een juiste conditie bewaard blijven voor het volgende seizoen.

Kan ik mijn lease-auto bij garagebedrijf Leo Hoeben in onderhoud geven?

Ja, garagebedrijf Leo Hoeben in Someren is aangesloten bij ROB (Reparatie – Onderhoud – Banden) en dus officieel erkend als onderhoudsbedrijf door alle leasemaatschappijen. U kunt er dus elke leaseauto in onderhoud geven.

Kan ik ook alleen onderdelen kopen om zelf reparaties uit te voeren?

Ja, garagebedrijf Leo Hoeben is Hella Service Partner. U kunt dus bij Leo Hoeben terecht voor hoogwaardige en aantrekkelijk geprijsde onderdelen van Hella op het gebied van:

  • Verlichting
  • Airco
  • Koeling
  • Elektroschakelaars en schakelmaterialen

U kunt dus onderhoud of reparaties zelf uitvoeren door de juiste hoogwaardige onderdelen te kopen bij garagebedrijf Leo Hoeben.

Staat uw vraag er niet tussen? Stel hem ons!

Garagebedrijf Leo Hoeben wil u graag van dienst zijn bij vragen over wettelijke eisen die gesteld worden aan (onderdelen van) uw auto.
Maar ook voor vragen over accessoires, onderhoudsadviezen of reparaties kunt u bij Leo Hoeben terecht.