• https://www.facebook.com/AutobedrijfLeoHoeben
 • Leo Hoeben Someren
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10

APK-keuringAPK keuring lichte voertuigen

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Hier vindt u meer informatie over de APK-keuring, wanneer en hoe vaak uw voertuig gekeurd moet worden, het keuringsrapport  en de keuringseisen.

Garagebedrijf Leo Hoeben mag voertuigen APK-keuren tot een gewicht van 3500 kg, dit geldt voor zowel benzine- als dieselvoertuigen.

Alle auto’s vanaf 1 januari 2006 moeten worden uitgelezen volgens een bepaald protocol. Leo Hoeben voert dit uit met een EOBD Tool.

APK keuren in Nederland

Als uw voertuig APK-gekeurd moet worden, dan gaat u naar een door de RDW erkend APK-bedrijf. Hier leest u wat u moet doen.
 1. Na de keuring ontvangt u altijd een APK-keuringsrapport (ook bij een afkeuring).
 2. De kosten van de APK-keuring zijn niet vastgesteld en verschillen per bedrijf.
 3. De APK-keurmeester van het APK-bedrijf keurt het voertuig.
 4. U maakt een afspraak bij een RDW erkend APK-bedrijf. U herkent deze bedrijven aan het erkenningsschild met de tekst ‘RDW erkend’ en een sticker met daarop de tekst ‘APK lichte voertuigen’ of ‘APK zware voertuigen’.

De APK-keuring is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk. De RDW kan bij een tekort aan onafhankelijke Keuringsinstanties zelf keuringen verrichten en keuringsrapporten afgeven.

Meer informatie over de APK-keuring vindt u in de folder APK uw rechten en plichten  pdf, 331 kB